Tiket Loteri Habis Menjadi Mimpi ngeri €250K untuk Algeria di Belgium
Uncategorized

Tiket Loteri Habis Menjadi Mimpi ngeri €250K untuk Algeria di Belgium

Seorang warga Algeria yang tinggal di Belgium membeli tiket loteri awal dengan harga €5 (AS$5.40). Tiket itu terbukti menjadi pemenang yang besar, tetapi lelaki itu tidak dapat mengumpul kekayaannya yang baru ditemui.

Kad loteri calar
Seorang lelaki mengosongkan tiket loteri calar. Seperti orang di atas, seorang lelaki di Belgium baru-baru ini memenangi durian runtuh yang besar, tetapi, Result SGP malangnya, dia tidak dapat mengutip wang itu. (Imej: Reddit)
Memenangi besar adalah impian ramai, tetapi kegembiraan itu adalah dorongan adrenalin murni bagi beberapa pemenang yang bertuah. Bagi sesetengah orang, bagaimanapun, tergesa-gesa adalah sekejap. Gangguan, ralat pencetakan dan isu lain menyebabkan gelembung pecah .

Seorang Algeria adalah pemenang terbaharu yang memendekkan kemenangannya. Lelaki yang tidak dikenali itu tinggal di Belgium tanpa terlebih dahulu mendapatkan dokumentasi yang diperlukan, menurut saluran media RTE Ireland. Dia memasuki negara ini secara haram dan dengan itu, tidak dapat Data SGP mengutip kemenangannya. Dia juga boleh diusir dari negara itu.

Dia pada asalnya membelanjakan €5 (AS$5.40) pada calar yang bertukar menjadi kemenangan €250,000 (AS$269,800).

Negara itu dilaporkan menjadi perhentian biasa di laluan transit haram bagi mereka yang ingin pergi ke UK secara haram. Di Algeria, purata gaji bulanan adalah sekitar $420, dan kira-kira 13% daripada penduduk menganggur.

Mimpi ngeri Scratch-Off
Pemenang pada asalnya menghantar tiga rakannya untuk mengutip kemenangan bagi pihaknya. Percubaan itu gagal, bagaimanapun. Mereka bermalam di penjara selepas polis tersalah anggap mereka telah mencuri tiket itu. Selepas kebenaran HK Prize terbongkar, polis membiarkan lelaki itu pergi.

Terdapat dua halangan yang menghalangnya untuk mengumpul. Yang pertama ialah ancaman pengusiran. Yang kedua ialah lelaki itu tidak dapat menunjukkan ID yang sah. Dia kini bekerja dengan seorang peguam dalam usaha untuk mengumpul kemenangan.

Lelaki itu dilaporkan bekerja dengan keluarganya di Algeria untuk mendapatkan dokumen sebelum itu, bersama peguamnya, menunjukkan dirinya untuk mengambil wang tunai. Polis dilaporkan berkata mereka tidak akan menghantarnya sehingga dia mendakwa kemenangannya.

Itu mungkin bukan penghujung saga, sama ada. Jurucakap loteri itu, Joke Vermoere, menjelaskan bahawa pejabat pendakwa raya kini sedang menyemak kes itu dan akan menentukan cara untuk meneruskan.

Pemenang €250,000 lagi
Pemegang tiket yang kecewa bukan satu-satunya yang menang besar baru-baru ini. Seseorang di Ireland memegang tiket kemenangan tunggal untuk cabutan Lotto Plus 2 Sabtu lalu ini.

Tiket itu mungkin berada di suatu tempat di Limerick kerana di situlah ia dijual. Orang yang memegang tiket itu juga melihat pada hari gaji €250,000 jika dia boleh mengumpul wang itu.