BERJUANG DI MEJA DAN MELAWAN KANSER: KISAH POKER LIMA BERLIAN MICHAEL GRAYDON
Uncategorized

BERJUANG DI MEJA DAN MELAWAN KANSER: KISAH POKER LIMA BERLIAN MICHAEL GRAYDON

Rumah penuh tewas kepada rumah penuh sungai yang lebih besar untuk kehidupan kejohanan anda. Ia adalah senario yang https://gifetgif.com/ menghancurkan yang mungkin menyebabkan kebanyakan pemain poker mengutuk nasib malang mereka. Tangan ini adalah nasib Michael Graydon pada awal Hari 1 hanya dalam tangan kedua WPT Five Diamond World Poker Classic. Ia adalah penyingkiran pantas daripada kejohanan dan pastinya bukan apa yang dia mahukan. Tetapi bagi Graydon, penyingkiran kejohanan hanyalah satu halangan di jalan raya. Dia berhadapan dengan lebih teruk sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Peminat poker mungkin pernah mendengar kisah Graydon dalam beberapa minggu kebelakangan ini. Pemain poker rekreasi berusia 40 tahun dari Birmingham, Alabama, telah bertarung dengan tumor otak tahun ini tanpa prognosis yang paling hebat. Terima kasih kepada Jelajah Poker Dunia, Graydon adalah antara padang pada Hari 1 di Five Diamond. Walaupun enam minit keluar dari kejohanan, Graydon menikmati keseluruhan pengalaman sebagai tetamu WPT. Bersama bermain kejohanan itu, dia bertemu Daniel Negreanu dan terlibat dalam beberapa perbincangan strategi dengan pengajar LearnWPT Andrew Lichtenberger.

“Ia sukar dipercayai,” katanya. “Sejak saya tiba di sini, terdapat begitu banyak layanan dan semua orang membuatkan saya berasa istimewa.”

MENGHADAPI MASA SUKAR
Ujian perubatan Graydon bermula pada bulan Mac apabila mula mengalami kekejangan di lehernya yang https://sifangartmuseum.org/ seolah-olah sentiasa membuat suaranya serak. Doktornya akhirnya mendapati dia mempunyai pita suara yang lumpuh.

“Dia berkata satu-satunya sebab saya mengalaminya adalah sama ada jangkitan pada tulang belakang saya atau sesuatu di otak saya menekan saraf,” katanya.

MRI dan ketukan tulang belakang diikuti dan doktor menemui tumor pada batang otaknya. Disebabkan lokasi, operasi tidak boleh dilakukan. Mana-mana prosedur boleh berpotensi melumpuhkan Graydon jadi sebaliknya doktor dibiarkan memantau sebarang potensi pertumbuhan. Kawasan kanser bertanggungjawab untuk beberapa fungsi badan yang penting.

“Ia adalah bahagian otak yang mengawal pernafasan dan kadar jantung,” katanya. “Ia meliputi dua pertiga daripadanya sekarang. Oleh kerana mereka tidak dapat melakukan biopsi, mereka meletakkannya di hadapan apa yang dipanggil papan tumor.

Ini bermakna 25 pakar onkologi terkemuka menyemak kesnya dan semua bersetuju bahawa dia mempunyai glioma, tumor yang boleh muncul di bahagian otak itu dan boleh menyebabkan sakit kepala, loya, keabnormalan pertuturan atau keseimbangan, kelemahan atau kebas pada lengan atau kaki, berganda. penglihatan, dan banyak lagi.

Kerana tumor tidak boleh dibedah, doktor hanya boleh memantau sebarang potensi pertumbuhan. Selepas didiagnosis, 36 rawatan kemoterapi dan radiasi diikuti dan dia kini diimbas setiap tiga bulan.

“Setakat ini, rancangan itu hanya berharap ia tidak berkembang dan kemudian saya dapat menjalani kehidupan saya seperti biasa,” katanya. “Doktor saya berkata untuk orang yang tidak  https://groopic.com/ bernasib baik ia tumbuh lebih cepat dan mereka berjaya setahun atau dua tahun. Beliau berkata secara purata, [kebanyakan orang] membuatnya empat atau lima tahun. Dia berkata dia melihatnya di mana orang sangat diberkati dan mereka hidup 10 tahun atau lebih.

“Saya hanya percaya bahawa setiap kali saya masuk ia hilang atau tidak tumbuh. Sebab kalau tumbuh sikit pun boleh tekan lagi [pada batang otak dia]. Sekarang ini saya mempunyai beberapa komplikasi tetapi ia tidak menyebabkan sebarang masalah besar.”

Semakin lama berita buruk dijauhi, sentiasa ada harapan ubat dapat mengejar dan membuat rawatan yang mungkin. Doktor berharap pada satu ketika, tumor sepertinya yang tidak boleh dibedah dapat disembuhkan dengan prosedur dan teknologi baharu.

Di luar keadaan perubatannya sendiri, Graydon juga telah menangani satu lagi kebimbangan utama dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Berkahwin dengan dua orang anak, anak perempuannya Wryn yang berusia 6 tahun disahkan menghidap sindrom nefrotik kongenital semasa bayi. Penyakit ini menyebabkan kegagalan buah pinggang yang tidak dapat dipulihkan pada awal kanak-kanak. Pada satu ketika Wryn berhenti bernafas di hospital kerana dia berada dalam pelukan Graydon, dan doktor terpaksa memulihkannya.

Kemajuan dalam pemulihan adalah perlahan https://headphonica.com/ dan Wryn kehilangan kedua-dua buah pinggangnya, yang merupakan toksik kepada tubuhnya. Dia memerlukan dialisis untuk meneruskan kehidupan dan akhirnya sekurang-kurangnya dapat pulang ke rumah. Menjaganya masih menjadi ujian berat bagi keluarga. Dia masih memerlukan dialisis 14 jam setiap hari selama dua tahun. Nasib baik pada usia 2 tahun, pendermaan buah pinggang menawarkan peluang untuk kehidupan yang lebih baik. Wryn semakin baik sekarang. Dia masih memerlukan lawatan hospital sekali-sekala, tetapi sebahagian besar hidupnya agak normal.

“Ibu saya memberinya salah satu buah pinggangnya,” katanya. “Dia berusia 62 tahun ketika dia melakukannya, tetapi doktor mengatakan miliknya kelihatan seperti seorang lelaki berusia 20 tahun dan dia adalah pasangan yang sempurna.”

PERJUANGAN KEWANGAN, BANTUAN DARIPADA KOMUNITI
Dengan begitu banyak prosedur perubatan, tidak mudah untuk mendapatkan Graydons. Dia memiliki pengedar kereta tetapi terpaksa menutupnya semasa berurusan dengan prosedur Wryn. Keluarga itu pada dasarnya tinggal di hospital semasa dia menerima rawatan. Isterinya Haley sekurang-kurangnya dapat bekerja dan untuk menambah pendapatan, Graydon memulakan perniagaan landskap apabila dia mula berasa lebih baik. Keadaan perubatannya sendiri kemudian menyukarkan kerja juga.